Werkwijze

Werkwijze

Stichting Gewoon Bijzonder gaat op de volgende wijze te werk om de ontwikkelings­stimulatie
zo goed mogelijk vorm te geven:


Hoge bezetting en goede kwaliteit

Per 5 a 6 kinderen willen we gaan werken met 2 gekwalificeerde medewerkers, die het kijken naar het kind als belangrijkste vinden, en daarnaast 1 stagiaire en 1 vrijwilliger. Dit maakt mogelijk dat we veel individueel kunnen werken met een kind en individueel werken is een voorwaarde om maatwerk te kunnen leveren.

Samenwerken met diverse disciplines als artsen, oefentherapeuten die zowel de kinderen behandelen als het team trainen bij o.a. goede tiltechnieken, muziek en speltherapeuten, gebarentaalcoaches etc.


Alertheid

Door gericht de aanwezigheid, aanrakingen en geluiden van de andere kinderen van de school in te zetten kunnen we de alertheid van onze kinderen vergroten. Per kind wordt in beeld gebracht wat precies werkt voor hem/haar. Met groteren alertheid nemen de kansen op ontwikkeling toe.

De Universiteit van Groningen onderzoekt of meetbaar te maken is dat kinderen met EMB alerter worden in een inclusieve omgeving zoals de reguliere basisschool. Wij doen mee met dit onderzoek.


Voorbeelden

In sommige gevallen zullen onze kinderen met EMB kunnen profiteren van de voorbeeldfunctie van de anderen kinderen van de school. Als ze die voorbeelden gaan proberen te imiteren, kunnen we daar direct met onze ondersteuning op inspringen.


Techniek

Ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelingsstimulatie voor kinderen met EMB worden nauwlettend gevolgd. Dit kunnen behandelingsvormen en therapieën zijn, maar ook technische voorzieningen. Als dit kansen lijken te bieden voor een of meer kinderen, wordt er zo snel mogelijk mee aan de slag gegaan, of wordt (indien mogelijk) het apparaat aangeschaft.


Efficiënt werken

Tijdsbesparing in de zorg is noodzakelijk en mogelijk. Bijvoorbeeld bij de dagelijkse informatie over de kinderen tussen thuis en school zal gekeken worden naar een zeer efficiënte werkwijze, in de vorm van blogboek o.i.d.

TERUG NAAR HOME
Powered by webXpress