Vrijwilligers

De vrijwilligers van Stichting Gewoon Bijzonder


 

Evelien Toxopéus-Elzinga 

"Ieder mens, ieder kind is bijzonder en uniek! Kinderen met een beperking of een ontwikkelingsachterstand hebben ook recht op ontwikkeling; hoe klein deze ook mag zijn. Dit draagt bij aan het welbevinden en zelfvertrouwen van mensen.

Dat heb ik in de afgelopen jaren ervaren als ‘professional’ in het onderwijs, maar ook binnen ons eigen gezin.
Ik ben getrouwd en mijn man en ik  hebben drie kinderen: een dochter en twee zoons. Ons middelste kind heeft een verstandelijke beperking.

Ruim twintig  jaar ben ik werkzaam in het onderwijs, zowel  in het regulier - als speciaal (basis) onderwijs; eerst als leerkracht en later als intern begeleider. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot  kinderen waarbij de ontwikkeling niet "gemiddeld” verloopt.  Je moet op zoek blijven gaan naar wat een kind nodig heeft aan ondersteuning om zich verder te kunnen blijven ontwikkelen. Vanuit die hoek wil ik dan ook proberen een steentje bij te dragen aan de stichting "Gewoon Bijzonder"."  


Susan Haaksma-Wiersema

"Mijn naam is Susan Haaksma-Wiersema. Ik ben 33 jaar oud en woon samen met mijn man Johan en onze kinderen Iris(7), Nout(5) en Ilse(3) in Uithuizen (Gr).

Mijn hart ligt bij het werken met kinderen. Ik ben werkzaam als pedagogisch medewerker. Daarnaast ondersteun ik de begeleiders van  ‘Gewoon Bijzonder ’met veel plezier als vrijwilliger. Wat geeft het een warm gevoel om te ervaren hoe kinderen met een meervoudige handicap naar school kunnen gaan met dorpsgenootjes.
Nieuwsgierig geworden naar wat ik doe als vrijwilliger of mijn ervaringen? Neem gerust contact op…"  


 
TERUG NAAR HOME 
Powered by webXpress